Aranjamente florale cu crengi pentru nunta

Imi place ideea de a introduce diverse elemente in aranjamentele florale si de a reusi astfel sa transformi un banal aranjament intr-unul de impact. Am experimentat pana acum doar cu lumanari, cu fructe si cu crengi (corylus), insa se mai pot folosi si alte elemente neflorale : pene, cristale, margele etc.

In acest articol ma voi concentra asupra crengilor, care, pe langa aspectul natural (comparativ cu penele spre exemplu) dau o anumita amploare unui aranjament, dar si un aer sofisticat. Exista mai multe variante in care acestea pot fi incluse intr-un aranjament. O sa incep cu cea mai simpla, in care aranjamentul este practic format din aceste crengi, plantate intr-un vas din ceramica sau sticla si decorate cu flori, de preferat orhidee (cymbidium, phalaenopsis, vanda). Rezultatul este incantator prin simplitatea sa.

aranjament-simplu-cu-crengi-si-orhidee

La fel de simplu se pot aseza crengile intr-o vaza inalta cilindrica, alaturi de un manunchi de trandafiri puternic colorati.

aranjament-simplu-cu-crengi-si-trandafiri

O varianta accesibila este inserarea catorva crengi intr-un aranjament la baza mesei. In imaginea de mai jos este prezentat un aranjament tomnatic, cu trandafiri si mere rosii, pe un pat de muschi verde, care este evident inaltat atat de orhideea dendrobium cat si de elementele lemnoase.

aranjament-floral-de-toamna-cu-crengi-si-mere

Daca optati pentru un aranjament la inaltime, crengile se vor integra perfect, dandu-i o amploare si mai mare. Propunerile mele sunt un aranjament de vara, viu colorat in roz si verde…sau aranjamente dintr-un singur tip de flori – alb imaculat…

aranjament-fresh-cu-hortensie-si-crengi

…si rosu intens.

aranjament-elegant-din-trandafiri-rosii

Se poate merge si mai departe in ceea ce priveste folosirea crengilor: o arcada clasica imbracata in voal poate suferi o fericita transformare prin plasarea unor manunchiuri de corylus intre aranjamentele florale aplicate – un altar aproape natural pentru o cununie in aer liber.

arcada-decorata-cu-crengi-si-flori

Chiar si buchetele de mireasa pot fi accesoriazte cu astfel de elemente:  atat cele elegante

buchet-mireasa-trandafiri-si-crengi

cat si cele cu un aspect rustic.

buchet-mireasa-lejer-din-flori-de-camp

Am sa inchei prin a va prezenta si modalitatile in care am inclus noi aceste crengi in aranjamentele florale. Prima varianta este un aranjament cu tema exotica, pe care l-am realizat cu gandul la o plaja pustie, cu crengi golase.

4021-132

Pentru a incadra ideea in atmosfera festiva a nuntii la crengile folosite am adaugat hortensie albastra ca suport si orhidee phalaenopsis ca decor.

aranjament-exotic-cu-hortensie-si-crengi

Al doilea aranjament este relativ simplu, realizat dintr-o combinatie de trandafiri in culori de toamna si corylus adaugat in partea superioara. De efect, zic eu…

aranjament-din-trandafiri-cu-crengi

Comentarii