Nunta tematica Spring Sensation – partea I

O nunta primavara, in luna aprilie sau mai,  s-ar putea transforma intr-o adevarata sarbataore a culorilor si a naturii. Flori precum freziile, bujorii, zambilele sunt disponibile in aceasta perioada si, pe langa aspectul foarte fresh, au un parfum incantator.

Primele  lucruri care imi vin in minte cand ma gandesc la primavara sunt culoare, culoare, culoare, reprezentata prin combinatii de verde cu nuante de roz, orange, galben si chiar alb. Am descoperit insa niste idei absolut minunate care au la baza alte combinatii,  mai “cuminti”,  de pasteluri sau de elemente vintage.

Pe scurt, se pot aborda diverse teme pentru o nunta in acest anotimp. O sa incerc sa ilustrez in continuare cat mai detaliat aceste stiluri.

1. Clasic

Culori de baza: verde si roz

Decorul salii: Pentru a scoate in evidenta aceste culori minunate puteti opta pentru panglici verzi si roz din satin, pe care sa le aplicati peste fata de masa alba. Servetele in aceleasi culori vor intregi aspectul, iar scaunele Chiavari albe vor da senzatia de garden party. Daca nu aveti astfel de scaune, se pot folosi scaune normale, imbracate in huse albe, simple.

decor-cu-panglici-pentru-masa

decor-cu-panglici-verzi-si-hortensii

Aranjamente florale: Aranjamentele trebuie sa fie o explozie de culoare: roz pal, roz intens, orange si mult verde la baza. Puteti sa optati pentru aranjamente la baza mesei sau sa le plasati pe un suport inalt din sticla. Important este sa pastrati cumbinatia de culori vii, care sa vina in completarea panglicilor decorative si sa contrasteze cu fundalul alb.

 

aranajement-de-primavara-verde-cu-roz

aranjament-din-hortensie-verde-si-trandafiri-roz

Buchetul: Ar fi frumos sa pastreze o nota clasica si simpla. O alegere buna a fi bujorii, fie simpli, roz pastel sau in combinatie cu alte elemente florale.

 

buchet-romantic-din-bujori

buchet-mireasa-bujori-roz-si-albi

Mici trucuri: Atasati un fir de frezie fiecarui servet. Daca ati ales servete colorate, folositi frezii albe. Vor crea un contrast frumos.

2. Rustic

Culori de baza: ciocolatiu si albastru pastel

Decorul salii: Folositi fete de masa in culoarea ciocolatei, pe care le accentuati cu servete albastre. Scaunele pot fi pastrate simple sau imbracate in huse crem. Plasati pe masa lumanari in borcane cu boabe de cafea.

 

decor-ciocolata-cu-albastru-pastel

lumanari-in-borcane-cu-boabe-de-cafea

Aranjamente florale: Esentiale sunt suporturile pentru flori. Optati pentru borcane sau vase din ceramica de diferite dimensiuni. Ideea este sa aranjati in mijlocul mesei o combinatie de astfel de obiecte pe care sa le impodobiti cu flori. Spre exemplu, in borcane puteti sa puneti hortensie albastra sau flori colorate, aranjate simplu, sub forma unui buchet, iar in vasele de ceramica flori albe precum bujori sau gardenii. Sunt binevenite si elementele lemnoase (conuri de brad, impletituri din crengi, platouri de lemn).

 

aranjament-rustic-in-borcan

platou-din-lemn-cu-lumanari-decorative

Buchetul:  Un buchet simplu din lacramioare legate aparent neglijent cu o panglica mi se pare cea mai inspirata alegere.

buchet-rustic-din-lacramioare

Mici trucuri: Folositi mici cosulete impletite umplute cu migdale glazurate albastre pe post de marturii.

marturii-albastre

In partea a II-a voi continua cu idei pentru nunti de primavara moderne si vintage.

Comentarii